Sandvikens Skyttegille & Sandvikens Ungdomsskytteförening

Logga in | Kontakta oss

Diverse

small logo

Kurser och utbildningar.

 

Utbildning av ungdomar i gevärsskyttekortet
Sandviken den 15 feb. i Luftgevärshallen

Sandvikens Skyttegille har inte bara skytte på programmet utan även utbildning av ungdomarna. Undre februari så har fem av nästa generation skyttar genomgått en utbildning i hantering av skjutvapen. Det är inte bara att kunna skjuta det måste till lite av alla säkerhetsaspekter också som det krävs av en skytt. Under ledning av Sten Olle Åberg som själv är en av Gävleborgs bästa skyttar har tillsammans med Camilla Nilsson också en framstående skytt inom luftgevär hållit i utbildningen för att ta gröna Gevärs skyttekortet.

En skytt måste idag ha genomgått utbildning i alla säkerhetsfrågor som berör gevärsskytte för att få vara med och tävla.

Kursen behandlade frågor som hur man skall handskas med vapen och alla säkerhetsaspekter. Förvaring, transporter. Vilka som får ha ett vapen. Licensfrågor, var någonstans man får skjuta. Vilka som får lära ut skytteteknik. Idag är det inte som förr att bara ta en "Bössa" och sticka iväg för att skjuta med en ungdom. Man måste ha gevärsskyttekortet och vara utsedd av skytteföreningen som ungdomsledare för att få leda skjututbildning med andra.

De här ungdomarna är mycket kommande inom skyttesporten. Ta bara tjejerna som är mellan 12 - 15 år som är fenomenal på att hantera luftgevärsbössan. De skjuter efter ett år i stående över 370 p. Det är otroligt vad de gått fort framåt. <

De har ju också goda förebilder i Sandvikens Skyttegille där Emile Jansson som skjuter för gillet är en av Sveriges bästa luftgevärsskyttar. Tänk Er att hennes personliga rekord på 60 skott stående är 597 p. Det kan jag tala om att det är inte många skyttar som klarar av detta ens med kuddstöd. Sedan finns ju killarna Daniel pojkarna Blomqvist och Brandebo som inte kommer långt efter i resultat så det är inte underligt att ungdomarna ser att det går att träna upp sig och man är inte rädd för att det är höga resultat som krävs idag. Kan andra så kan jag.

Johan Åberg och Erik Söderlund skjuter 6.5 mm och kortdistans och är kommande skyttar där. De är bara 15 år så de har framtiden för sig men är redan idag mycket duktiga och ligger väl framme i prislistorna på tävlingarna. Vad som står närmast för dessa skyttar är nu junior SM på luftgevär så det är bara att önska skyttarna lycka till de har nu erövrat det Gröna gevärskortet så nu får de vara med och tävla.

BildSaknas
Fr. vänster Maria Hansson,Amanda Granström, Johan Åberg, Ledare Camilla Nilsson
Ledare Sten OlleÅberg, Erik Söderlund och Michaela Hedström

 

Kontakta oss | ©2006-2013 Sandvikens Skyttegille