Sandvikens Skyttegille & Sandvikens Ungdomsskytteförening

Logga in | Kontakta oss

Luftgevärsskytte, Inbjudningar och resultat

small logo

Aktuella tävlingsreferat .

För att få med en tävling/resultat/referat i programmet skicka ett mail med informationen till
Göran Wennerberg


Gästrikeserien 2015-2016 är avslutad.
Luftgevär i Gävle 9 april 2016

På lördagen den 9:e april var Gefle Frivilliga Skarpskytteförening värd för den sjätte och avslutande omgången i Gästrikeserien. Under sex månader har skytteföreningar från Hofors, Sandviken, Valbo, Gävle och Hille tävlat om de åtråvärda pokalerna i 2015-2016 års luftgevärstävling.

Man tävlar i olika åldersklasser från 7 år och uppåt. Tjejer och killar kämpar mot varandra på lika villkor och man får räkna de tre bästa resultaten från de sex omgångarna. Många fina resultat har vi fått se denna säsong, även nybörjarskyttar har gjort bra ifrån sig. Så det har krävts stabilt och bra skytte för att nå de högsta placeringarna.

Gästrikeserien är även en lagtävling där skyttarnas resultat sammanställs och föreningarna får poäng från 5 till 1 i varje omgång. Gefle Frivilliga Skarpskytteförening knep första platsen med 29 poäng, Hofors kom tvåa med 19 poäng, Sandviken och Hille fick bägge 17 poäng men Sandviken hade högre toppresultat. Valbo kom femma på 8 poäng.

Ref. Gefle Frivilliga Skarp

Avslutningsskyttar
Glada avslutningsskyttar poserar i solen.

Marcus Johansson skolmästare på nytt.
Luftgevär i Sandviken 2 december 2008

Marcus Johansson vann på nytt en skolmästerskapstitel på luftgevär. Den här gången blev resultatet 197 p. Nu blev det en riktig rysare för även Ismael Kokhar hade samma poäng 197.
Särskiljning fick göras och då hade Marcus en bättre sista serie 50 p mot Ismaels 49 p.
På tredje plats så blev det också särskiljning. Både Axel Sjöberg och Fredrik Haglöv hade båda 196 p. Nu hade Fredrik en bättre sista serie och tog bronset före Axel.
Det var ovanligt jämnt för nu kommer det tjejer underifrån som börjar komma underfund med hur ”Bössan” skall hanteras. Johanna Tjus hade 195 p och blev 5:a lika poäng hade Sina Khaghani  Astrid  Haradsson 195 p   8:e platsen tog  Madelene Blom med 192 p
Efter jul kommer nog tättrion att få det svettigt att hålla undan.

Även en 5-veckors tävling har avgjorts där tre bästa räknas. Även här så segrade Marcus Johansson med 599 p före Ismael Kokhar 593 p och trea blev Axel Sjöberg 586 p.

5v Höstterminen 2008
Resultat

Skolmästerskap Höstterminen 2008
Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Ismael Kokhar, Marcus Johansson, Fredrik Haglöv
Ismael Kokhar, Marcus Johansson, Axel Sjöberg

Höga resultat i Hille.
Luftgevär i Hille 25 oktober 2008

Hille skyttegille arrangerade den första luftgevärstävlingen Gästrikeserien för året.
Här var det många goda resultat att notera.
I klass sen. A så vann Kenneth Eriksson Sandviken klassen på goda 394.9 p med Claes Gustavsson Hofors på andra plats med 380.9 p.
Sen. B så var det en Hofors seger genom Thomas Andersson på 380.8 p.
På juniorsidan så är återväxten väldigt stor genom Hille skyttarna Karl Löv som vann juniorklassen med 378.7 p före sin kubbkompis Jakob Hedin på 369.9 p, sedan kommer Gävleskyttarna Therese Lövbom och Thomas Lövbom på 4:e och 6:e plats. Ja har ni hört namnet Lövbom förut. Jovisst det  är den gamle storskytten Stefan Lövbom som är pappa och inte nog med detta så har Stefan har en kille till i prislistan nämligen Tobias Lövbom klass 11 år där han vann klassen överlägset på 412.7 p

Klass 13 år så var det åter dags för Hille skyttar. Nu vann Jakob Hedin på 419.3 p och klubbkompisen Kristina Nyström kom tvåa med 316.6 p Trea blev Simon Otse’n Sandviken även han på ett mycket bra resultat 416.3 p Tätt så det förslår.

Sandviken hade också några nybörjare med som inte hade tävlat tidigare i Ismael Kokhar som tog en 4:e plats i klass 13 år med sina 415.4 p. Då hade han även skjutit ett skott som noterades för 9.5 p och ett som blev 9.8 p. Trots detta var han inte långt efter täten eftersom Ismael sköt många skott mer är 10.5  till 10.9 p.
Det lönar sig att lära sig att skjuta mitt i prick som skyttarna säger då blir det poäng med decimaltolkning och en förarglig 9:a går att reparera.

I nybörjar klassen vann Natalie Knief Sandviken på 415.8 p.
De här var hennes första tävling utanför Sandviken. Hon gjorde det bra genom att skjuta 400 p utan decimaltolk.
Nu fick hon för många skott som blev 10.1 till 10.2 så bara ”Nata” får till centrumskotten så kan hon konkurera med de allra bästa i sittande med stöd.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Jacob Hedin, Hille med högsta resultatet
Sandvikens Natalie Knief och Ismael Kokhar

Norrsätraskolans luftgevär omg. 1 vanns av Marcus Johansson.
Luftgevär i Sandviken 21 oktober 2008

Norrsätra skolans elever har deltagit i Profilaktivitet ”Skytte” som bedrivs tillsammans med Sandvikens Skyttegille en dag i veckan.
Omgång 1 som omfattade 7 veckor har avverkats. Här räknas de 3 bästa resultaten som presteras av 5 veckor.
Några av eleverna har nu skjutit ett år tidigare så de har verkligen lärt sig att skjuta höga resultat. Marcus Johansson som även var i topp för ett år sedan vann med rekordpoängen
599 p.
Ismael Kokhar kom tvåa med  592 p och bronspengen gick till Fredrik Haglöv med 573 p
Nu var det nära att bronset skulle gå till en riktig nybörjare nämligen Emma Lundberg som bara var 2 poäng från tredje platsen. Emma hade aldrig hanterat en ”Bössa” förrän hon kom för 7 veckor sedan och Emma har verkligen gjort stora framsteg.
Nu får tät trion hålla undan när nästa tävling startar för Emma för nu finns kapaciteten där till högre poänger.
Det som nu står på tur är att dessa ungdomar tävlar i tävlingen Gästrikeserien omg. 1
Det skall bli spännande att se hur de klarar sig i en riktig tävling på bortaplan mot andra ungdomar.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Ismael Kokhar 2:a, Marcus Johansson 1:a,
Fredrik Haglöv 3:a

Carolina vann på nytt.
Luftgevär i Sandviken 22 april 2008

Sandvikens Skyttegille har haft avslutning för Norrsätraskolans 6-veckors tävling för mars-april. 15 skyttar har deltagit varje tisdag på skoltid och de får räkna de tre bästa resultaten. Högsta poängen vinner.
Avslutningen skedde med saft och bullar. Att ungarna trivs råder ingen tvekan om för snart är hela klassen på plats vid skjutbanan.

Resultaten ökar allt medan eleverna har lärt sig att behärska skjuttekniken. Före jul så var resultaten 586 – 587 p på tre tävlingar men nu så har det ökat med 10 poäng till för de allra bästa. Förra sex veckors tävlingen så vann Marcus Johansson men den här gången så fick han se sig besegrad av två tjejer. Carolina Tjus pangade in hela 597 p bara tre poäng från
max poängen 600.
Tvåa blev Sara Lundberg med 594 p och trea kom Marcus Johansson med 593 p.

Till hösten när vi börjar om med luftgevär så kommer säkerligen 600 poäng att uppnås för flera av ungdomarna har skjutit 400 p på 40 skott vid sidan om 6-veckors tävlingen. Så potential finns för högre resultat.
Nu kommer ungdomarna att få prova på ”Krut” skytte uppe vid STIGEN. Då blir det liggande skytte mot i nuläge sittande vid ett bord och skjuta Så det blir ett helt nytt koncept som de får lära in inom skyttet.


Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Segrare Carolina Tjus
Sara Lundberg, Carolina Tjus, Marcus Johansson
Kontakta oss | ©2006-2013 Sandvikens Skyttegille