Carolina vann på nytt.
Luftgevär i Sandviken 22 april 2008

Sandvikens Skyttegille har haft avslutning för Norrsätraskolans 6-veckors tävling för mars-april. 15 skyttar har deltagit varje tisdag på skoltid och de får räkna de tre bästa resultaten. Högsta poängen vinner.
Avslutningen skedde med saft och bullar. Att ungarna trivs råder ingen tvekan om för snart är hela klassen på plats vid skjutbanan.

Resultaten ökar allt medan eleverna har lärt sig att behärska skjuttekniken. Före jul så var resultaten 586 – 587 p på tre tävlingar men nu så har det ökat med 10 poäng till för de allra bästa. Förra sex veckors tävlingen så vann Marcus Johansson men den här gången så fick han se sig besegrad av två tjejer. Carolina Tjus pangade in hela 597 p bara tre poäng från
max poängen 600.
Tvåa blev Sara Lundberg med 594 p och trea kom Marcus Johansson med 593 p.

Till hösten när vi börjar om med luftgevär så kommer säkerligen 600 poäng att uppnås för flera av ungdomarna har skjutit 400 p på 40 skott vid sidan om 6-veckors tävlingen. Så potential finns för högre resultat.
Nu kommer ungdomarna att få prova på ”Krut” skytte uppe vid STIGEN. Då blir det liggande skytte mot i nuläge sittande vid ett bord och skjuta Så det blir ett helt nytt koncept som de får lära in inom skyttet.


Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Segrare Carolina Tjus
Sara Lundberg, Carolina Tjus, Marcus Johansson