Norrsätraskolans luftgevärsskytte.
Sandviken 2008

Norrsätraskolan har nu avverkat en grupp på nytt i Luftgevärsskytte. Det är skolan som utnyttjar möjligheten till att komma till Sandvikens Skyttegilles Luftgevärslokal en gång per vecka under sju tillfällen för att skjuta med eleverna.
Det är Lars Erik Björk som ställer upp som ledare på dagtid och utbildar eleverna i konsten att  hantera och skjuta med gevär.
Eleverna som kommer från klass 5 och 6  från Norrsätraskolan trivs väldeliga och det blir bara fler elever som kommer för att prova på skyttets svåra konst.
Efter avslutad period så sker en prisutdelning och saft kalas som avslutning.
Just den grupp som nu avslutar så sker det en klubbtävling mot Hille ungdomar i Hille. Det blir den första riktiga tävlingen för ungdomarna, Skoj att de får prova på att se hur det fungerar i verkligheten med andra skyttar.

Varje gång eleverna skjuter så räknas de tre bästa resultaten av sju träffar. Den här perioden så var det Marcus Johansson som segrade med mycket bra resultat. Han fick ihop 590 p.
Det är bara en tidsfråga när Marcus klarar av att skjuta fullt 200 p på 20 skott.
Kampen om tredje plats blev spännande. Ìsmael Khokar tog silvret efter en kamp med Sara Lundberg med en poäng. Sara som går från klarhet till klarhet kommer nog att sätta ”killarna” på plats vid nästa 7-veckorstävling om hon fortsätter i samma takt som nu.
Det blev 586 och 585 p för dessa skyttar.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Marcus Johanssonm Norrsätraskolans segrare.
Ismael Khokar, Marcus Johansson, Sara Lundberg