Höga resultat i Hille.
Luftgevär i Hille 25 oktober 2008

Hille skyttegille arrangerade den första luftgevärstävlingen Gästrikeserien för året.
Här var det många goda resultat att notera.
I klass sen. A så vann Kenneth Eriksson Sandviken klassen på goda 394.9 p med Claes Gustavsson Hofors på andra plats med 380.9 p.
Sen. B så var det en Hofors seger genom Thomas Andersson på 380.8 p.
På juniorsidan så är återväxten väldigt stor genom Hille skyttarna Karl Löv som vann juniorklassen med 378.7 p före sin kubbkompis Jakob Hedin på 369.9 p, sedan kommer Gävleskyttarna Therese Lövbom och Thomas Lövbom på 4:e och 6:e plats. Ja har ni hört namnet Lövbom förut. Jovisst det  är den gamle storskytten Stefan Lövbom som är pappa och inte nog med detta så har Stefan har en kille till i prislistan nämligen Tobias Lövbom klass 11 år där han vann klassen överlägset på 412.7 p

Klass 13 år så var det åter dags för Hille skyttar. Nu vann Jakob Hedin på 419.3 p och klubbkompisen Kristina Nyström kom tvåa med 316.6 p Trea blev Simon Otse’n Sandviken även han på ett mycket bra resultat 416.3 p Tätt så det förslår.

Sandviken hade också några nybörjare med som inte hade tävlat tidigare i Ismael Kokhar som tog en 4:e plats i klass 13 år med sina 415.4 p. Då hade han även skjutit ett skott som noterades för 9.5 p och ett som blev 9.8 p. Trots detta var han inte långt efter täten eftersom Ismael sköt många skott mer är 10.5  till 10.9 p.
Det lönar sig att lära sig att skjuta mitt i prick som skyttarna säger då blir det poäng med decimaltolkning och en förarglig 9:a går att reparera.

I nybörjar klassen vann Natalie Knief Sandviken på 415.8 p.
De här var hennes första tävling utanför Sandviken. Hon gjorde det bra genom att skjuta 400 p utan decimaltolk.
Nu fick hon för många skott som blev 10.1 till 10.2 så bara ”Nata” får till centrumskotten så kan hon konkurera med de allra bästa i sittande med stöd.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Jacob Hedin, Hille med högsta resultatet
Sandvikens Natalie Knief och Ismael Kokhar