Carolina skyttemästare för Norrsätra skolan.
Luftskyttemästerskap i Sandviken 2007

Sandvikens Skyttegille och ungdomsskytteföreningen har under åtta veckor drillat ungdomar från 5:an och 6:an vid Norrsätra skolan i Sandviken i skytteutbildning.
Det är elva förväntansfyllda skytteämnen som provat på att lära sig skjuta för att bli våra nya morgondagare i skytte.
Gillets skytteinstruktörer Lasse Björk och Kristian Broman har hållit i utbildningen varje tisdag på skoltid.

De flesta av ungdomarna hade aldrig hållit i ett gevär men det tog inte många lektioner förrän de kunde hantera ”Bössan” med bravur.
En som inte skjutit mer än ett par gånger tidigare var Carolina Tjus 12 år. Hon startade att skjuta mediokert ca 150 p av 200 möjliga de första gångerna mot några av killarna som provat på tídigare vid USF:s kvällspass som startade på 190 p och strax däröver.

Tänkt inom ramen för utbildningen var att Norrsätraskolan skulle göra upp om sitt skolmästerskap och omfatta de 3 bästa resultaten från 7 st. tävlingar.
Efter 4 veckor ledde Ismael Khokar med 5 poäng och trodde själv att vinsten var hans men vid 5:e omgången gick Markus Johansson förbi Ismael med 2 poäng. Killarna är också 12 år gamla.
Carolina låg vid 5:e omgången bara på en 5:e plats.
Efter 6:e omgången så gick Ismael upp till ledning igen med 1 poäng före Markus.
Vid 7:e veckan så klippte Carolina till med toppresultat på 196 p och fick byta ett sämre resultat som var bara 184 p i vecka fyra.
Därmed Säkrade Carolina guldmedaljen med totalt genom att skjuta 193 +195 + 196 =584 p på de tre bästa resultaten mot Ismael Khokars 583 p.
Bronset gick till  Markus Johansson med 580 p.

Till våren är det meningen att denna grupp fortsätta under Gillets ledning med korthållsskytte.
De har nu fått sk. Körkort att få skjuta med krut på 50 meter.
De pass som då kommer till våren ser alla fram emot att få starta och framförallt få komma ut och tävla mot andra ungdomar i andra skytteföreningar.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk