Slut för i år med korthållsskyttet vid Stigen.

Torsdagen den 20/8 sköts det för sista gången i år med korthållsgevären på skjutbanan vid Stigen, nu får luftgevärshallen ta över skyttarna för träning och tävling så kör vi i gång igen nästa år i maj när ljuset och värmen gör det möjligt.

Vi har haft aktivitet varje torsdag hela sommaren med i genomsnitt 5-6 skyttar vilket är något bättre än förra året men vi kan utan problem ta emot minst dubbelt så många, så vi hoppas fler vill komma och prova korthållsbössan nästa år.

Dom som varit flitigast i sommar är systrarna Agner/Agustsson där Angel erövrat juniorskyttemärket i guld och Alexandra i brons. Elias Dahlberg har också varit flitig på skjutbanan och erövrat guldmärket med första stjärnan i år.

På seniorsidan så har Sonja Karlsson bestämt sig för en Come Back efter ca. 20 års frånvaro men nu vill hon starta om på nytt.

Talangen från Hofors som nu tävlar för SSG har inte glömt bort att trycka av på rätt ställe så takterna sitter kvar. Om ett år efter lite träning på L-gevär så blir det nog mycket höga poäng på 50 meter till våren.

Övriga seniorer var det för 2 år sedan minst 5-6 stycken som tränade regelbundet men nu är det lite mer glest i startfältet för seniorerna. Nu går säsongen mot sitt slut i början av september. Nu får ungdomarna träna på med luftgevärsskytte över vintern. De har fått lite hemläxa av Bernt så att det skall bli ännu bättre resultat till vårens 50 meters skytte.

Skyttar på korthållsbanan
Skyttar på 50m banan.