Wirfelts fatet i Korthåll
Km Korthållskytte i Sandviken oktober 2012

Sista tävlingen på Stigen inför hösten var vårt klubbmästerskap på 50 meter.

Vi sköt både om Wifeltsfatet samt titeln Klubbmästare 2012. Kalle Åberg han var storfavorit till segern för han är säker på resultat med 196 – 198 p. För att slå detta så måste vi andra sträcka på oss lite extra. Hur gick det då.

Jo då ”LillKalle ” han klådde upp oss igen. Så nu måste vi böra kalla honom ”StorKalle”. Vi brukar säga att han har ju kuddstöd. Jo pyttsann. Vi tog bort kuddstödet en kväll och sa att prova och skjut utan. Så gjorde Kalle och hör och häpna. Han klämde in 196 p utan kuddstöd. Om ett år eller två när Kudden åker bort på riktigt så är Kalle redo att ta upp kampen på riktigt med de stora skyttarna.

Kalle han har ju Olle Gabrielsson Rommehed som sin största idol. Så vem vet de kanske får tävla mot varandra snart.

Kalle Åberg vann korthållstävlingen i år med 196 p. och vann därmed Wirfelts fatet för alltid efter 3 st inteckningar i rad. Även Klubbmästerskapet vann också Kalle Åberg med 1 poäng före pappa Sten- Olle som fick ihop 195 p. Trea blev Rolf Nordkvist med 194 p.

Bernt Åhlund fick 4:e platsen med 191 p. Jalle Hellbom fick bryta tävlingen eftersom ljuset var för dåligt för hans ögon.

Resultat:

1 Kalle Åberg  196p
2 Sten Olle Åberg 195p
3 Rolf Nordkvist 194p
4 Bernt Åhlund 191p

 

Ref. Lars-Erik Björk

Kalle Åberg segrare i KM 50m 2012
Laget Sten Olle , Kalle och Bernt blev 6:a i lilla Riksskölden