Charlie vann som väntat.
Kortdistans i Sandviken 5 juni 2008

Sandvikens Skyttegille hade tävlingen Sven Wirfelts tennfat under helgens tävling.
Det var tävlingen för år 2007 det tävlades om. Gillet hade inga dagar lediga förra året när elektroniken byggdes upp så tävlingen blev framskjuten.
Tidigare så har det blivit 4 namn i vandringspriset. Det fordras tre inteckningar i priset för att vinna det för alltid.
Tävlingen är nu öppen för alla även de ungdomar som skjuter med kuddstöd får vara med bland seniorer och tävla.
Favoriten Charlie Stålnacke som är 14 år och får skjuta med kudde hade tippats som skyhög segrare men han fick verkligen ligga i för att ta hem segern.
I utvecklingsgruppen för skyttar som skjuter korthåll så finns det flera kandidater som kunde störa Charlies seger och det var i första hand Sara Lundberg som går från klarhet till klarhet i skytte. Det blev en riktig rysare innan tävlingen var över.

Charlie började med 97 p i första serien med 3 st nior bara  och Sara svarade med att panga in 95 p. Endast 2 poäng skiljde dessa två emellan.
Vad skulle hända i nästa 10 skotts serie, jo Charlie sköt en ny 97 poängare och Sara fick till det riktigt även hon 97 p.
Båda satte nya personliga rekord Charlie vann med 194 p före Sara som fick 192 p
Trea kom veteranen Jalle Hellbom med 186 p hela 8 poäng efter segraren så man måste beundra dessa ungdomar att de verkligen kan skjuta.

Hela 9 skyttar kom till start och vi hoppas att det kommer flera när vi skjuter om fatet igen i augusti för år 2008.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Sara Lundberg och Charlie Stålnacke
Vinnare Charlie Stålnacke