Olle Gabrielsson vann första Åmotrundan.
Fältskytte i Åmot 15 mars 2009

Olle Gabrielsson Rommehed vann den första Åmotrundan   fältskytte i söndags med den enda fullpoängaren som noterades för dagen.
Fältskyttarna bjöds på en härlig  rundtur i Åmotsskogarna när äntligen solen och värmen kom.
Västra och Östra skyttekretsarna stod som värd för arrangemanget där både Dalarna och Gävleborg gjorde upp om Förbundsmästerskapen.
Det var över 100 skyttar som kom till skott i solskenet.
Längsta strået var som det brukar att Olle Gabrielsson Rommehed tar hem segern så även nu med sina 36 träff. Därmed så blev han Förbundsmästare för Dalarna i seniorklassen.
I Dalarnas veteranmästerskap så vann Sune Påhls med 34 träff.

För Gävleborg blev det en strid som vanligt mellan Sten Olle Åberg Sandviken och  Bengt Jansson Söderala.
Båda hade 35 träffar och fick därför särskjuta om Förbundsmästerskapstiteln.
Sten Olle Åberg var så sent som förra helgen Riksskyttemästare så de flesta som följde  särskjutningen höll en slant på honom.
Normalt brukar Kjell Johansson Hofors också vara med där i toppen men den här dagen så tappade han för många träff på Tunnan där det bara blev tre träff för den gode Kjell och då blev det ingen tätkänning.
Bengt Jansson tänkte nog i särskjutningen att  Sten Olles  Riksmästerskapstitel  var en bra skalp att ta och det gjorde han.
Bengt Jansson han vann särskjutningen i storstil med 12 träff mot Sten Olles 7 träffar. Sex skott  i varje skjutställning ligg och knä.
Bronsmedaljen gick till Kjell Johansson Hofors med 32träffar.

I veteranernas FM-titel så var det Bernt Åhlund Sandviken som segrade överlägset med 33 träffar. Det var Bernts fjärde mästerskapstitel i fältskytte.
Silvermedaljen tog Nils Johansson Hanebo med 29 träffar. Åke Källberg Hille tog Bronset med 29 träff också han.

 

Ref. Lars-Erik Björk

Sten-Olov Åberg gratulerar Bengt Jansson till segern.