Höga resultat i skinkskyttet i Sandviken.
Fältskytte i Sandviken 14 december 2008

Skinkskytte med handicap har blivit populärt för fältskyttarna. Det är meningen att de som är i de lägreklasserna skall kunna hävda sig mot de etablerade storfräsarna i fältskytte.
En skinka till jul vill alla ha och att vinna den i skytte är ju stort.
Det kan bli lite orättvist om en bra skytt får för hög handicap, extra träffar men det fungerar att dela ut julskinkorna på. Det blir en spridning på skyttarna så det är inte bara att ställa upp och vinna en skinka.

Sune Påhls Rättvik tog hem segern i år efter en figth med Bollnäs Hans Ljungström båda noterades för 36 träffar men Sune går före i protokollet eftersom han bara har en träff extra och Hasse hade 3 extra träffar. Trea kom Sten Olle Åberg Sandviken med 35 träffar utan
H-cap tätt följd av Kjell Johansson Hofors med 34 träffar.

Det var sex skinkor i årets tävling och de skyttar som fick skinkorna var i tur och ordning:
Sune Påhls Rättvik 36, Hans Ljungström Bollnäs 36, Sten Olle Åberg Sandviken 35,
Kjell Johansson Hofors 34, Sven Olsson Falun 34 och Rolf Sundberg Hofors 34.
Resterande skyttar fick julostar eller choklad i pris.
Det kom till start 17 skyttar i årets tävling. Deltagarantalet sjunker år efter år så vi får utvärdera om det är handicapsystemet det beror på eller om det är annat som spelar in.
Det är lika på andra tävlingar också att det blir färre skyttar som ställer upp till tävling.

Ser man till årets tävling  utan handicap så var det Sten Olle Åberg Sandviken som vann före Sune Påhls Rättvik. Särskiljning fick göras på innerträffar för att skilja kompatanterna åt. Sten Olle hade 10 inner och Sune 8. På tredje plats kom här Kjell Johansson Hofors med 34 träffar.
Klass lägre vann Hans Ljungström Bollnäs med 34 träff före Mikael Andersson Hille som pangade in 29 träff likaså trean Ulf Andersson Hofors hade 29 träffar.
Veteran klassen vanns av Jalle Hellbom Järbo på 31 träff före Bernt Åhlund Sandviken på
23 träffar.
15 års klassen vanns av Charlie Stålnacke på 24 träff.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Sten-Olov Åberg och Sune Påhls