Det blev som vanligt - Kjell vann.
Fältskytte i Sandviken 13 januari 2007

Sandvikens Skyttegille anordnade årets första fältskytte vid banorna på Stigen.
Det kom nästa 30 skyttar till start vilket är en bra siffra på deltagarantalet.
Det blev som vanligt mycket spännande tävlingar mellan Dalfolket och Gästrikeskyttarna i det fina skytte vädret som äntligen kom efter några regniga och snöslaskdagar som varit de sista veckorna.
Nu kom solen och med den bra humör på skyttarna med bra resultat.
Banläggarna hade gjort allt  för att få till en utslagsgivande bana över 7 stationer med två knämål.
Nu spelar det ingen roll vilken bana som sätts upp till skyttetopparna med namn som Kjell Johansson Hofors och Olle Gabrielsson Rommehed det bli nästan alltid full pott även om det inte blev det denna gång.
Kjell Johansson Hofors tog segern med 41 träffar före fjolårets svenske mästare i fältskytte Olle Gabrielsson Rommehed som stannade på 40 träff av 42 möjliga.
Sandvikens Sten Olle Åberg tog bronsplatsen med 39 träff.

Stöttestenen för de flesta blev 2:e stationen en C20 på 210 meter där bara träffar räknades träff i ring tre till fem.
Denna yta blev för liten för de flesta med bomkott som följd. Olle Gabrielsson tappade 1 träff här och Sten Olle Åberg hela 2 träffar medan Kjell Johansson satte in alla 6 skotten i målet.

I Gubbklassen blev det seger till Fagersta genom Jan Olov Spinord med 37  träffar även Sune Påhls Rättvik hade också 37 träffar och tredje man Sven Olsson Falun kom in med 36 träffar.

I lägre klassen blev det seger till Hofors igen genom Ulf Andersson som fick 33 träffar. Andreas Olsson Falun tog andra platsen med 32 träff en träff mer  än Hofors nya stjärnskott Charlie Ståknacke som fick 31 träff.  Nåväl han hade för dagen en nyinköpt ”Bössa” så inskjutningen var inte den allra bästa men det kommer fler tillfällen tyckte Charlie som bara är 13 år gammal.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Kjell Johansson, Hofors