De nya Förbundsmästarna heter Sten-Olle och Bernt.
Fältskytte i Åmot 9 mars 2008

De nya Förbundsmästarna i fältskytte heter Sten Olle Åberg och Bernt Åhlund från Sandviken.
Sten Olle vann senior klassen på 32 träffar efter särskjutning med Nils Erik Hansson Järbo och Bernt vann veteranmästerskapet på 28 träffar.
Hofors och Järbo stod för årets värdskap av Förbundsmästerskapet som anordnades i
Åmot skogarna uppe vid Rönnbacken. Det var en perfekt strängad bana med utslagsgivande mål.
Det var synd att  det regnade så att sikten för de tidiga patrullerna var sämre än för de som startade på eftermiddagen men så är det i fältskytte.

I seniorklassen så blev det spännande värre en efter en av favoriterna sköt bort sig. Ställde för mycket på sidskruven eller att de dömde målen för kort och då blir det inga träffar.
Bengt Jansson Söderala och Kjell Johansson Hofors tillhörde favoritskapet men gjorde grova missar som det är lätt att göra i fältskytte.
Sten Olle Åberg Sandviken och Nils Erik Hansson Järbo kom båda in på 32 träffar och fick på så vis särskjuta om segern.
I särskjutningsskotten på en C40 på avstånd 420 meter avlossades 6 st ligg och 6 st knäskott med 40 sek skjuttid på båda disciplinerna.

Sten Olle han var en riktig räv för han sköt bara 5 skott i knästående för att vara säker på att placera dessa i figuren medan Nils Erik sköt alla 6 skotten på 40 sek.
Vi markeringen så hade båda 5 träff vardera i liggande men i knä så markerades 4 träff för Nils Erik och Sten Olle fick sina 5 träffar.
9 träff mot 10 träff  till Sten Olles favör som därmed  upprepade fjolårssegern.
Kjell Johansson Hofors tog bronsmedaljen.

I veteran klassen så segrade ännu en Sandviksskytt nämligen Bernt Åhlund på 28 träffar före Lennart Andersson Järbo med 27 träffar och brons till Jalle Helbom Järbo på 26 träffar.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Sten-Olle Åberg Förbundsmästare fält 2008
Sten-Olle Åberg och Nils-Erik Hansson särskjuter