Kjell stod inte att hejda i år igen.
Gevärsfältskytte i Sandviken 16 december 2007

Kjell Johansson Hofors stod som segrare på nytt för vilken gång i ordningen har alla glömt men han vann  ”Gillets” tradetionsenliga skinkskytte i Sandviken på nytt när krutröken hade skingrat sig.
Den här gången fick han en riktig kamp om segern med inte mindre än att fyra skyttar som pangade in alla skotten 36 träffar.
Särskiljning fick ske på 5:e stationen där innerringsmarkering tillämpades. Kjell hade 24 inner och Per Erntsson Stora Skedvi hade 19 innerträffar och blev tvåa.

Glädjande att det var två skyttar som börjat att skjuta i år som var med ända in på mållinjen nämn liggen Charlie Stålnacke Hofors bara 13 år gammal som blev trea och Jörgen Johansson Hille tog fjärde platsen alla hade som sagt  full pott med 36 träffar.
Det skojiga är att det är just Kjell som är mentor till adepten Charlie och talar om hur det skall gå till på stationerna med avstånd, vind hur figurerna är utformade och hur man skall rikta på målet sen är det bara att försöka att träffa rätt.
Men det är inte lätt att träffa när målen är små med avstånd mellan 200 m till 600 meter och skjuttiderna 45 – 50 sekunder per varje 6-skottsserie.
Fortsätter det så här så lär vi skyttar få se Charlie framför oss i resultatlistan många gånger framöver.

En annan storfräsare Olle Gabrielsson Rommehed förpassades till att bara bli fyra i detta sällskap mede 35 träff.
Han tappade sin träff vid andra målet en 1/7 del på 275 m så det hjälper inte att vara nybliven svenskmästare i fätskytte i våras om man kommer till Sandviken för där finns det konkurrans ibland alla skytteämnen.

Dagens mål :
1 1/6 300m
2 1/7 275m
3 Tunna D 200m
4 1/4 vänster 385m
5 C50 460m
6 L3 500m

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk