Sten Olle satte alla på plats i Ljusnanträffen.
Fältskytte i Holmsveden den 18 februari 2007

Ljusnanträffen gick i Holmsveden i söndags och det kom ett 60-tal deltagare till start.
 I årets upplaga höll det på att bli samma snöväder som för ett år sedan. Det snöade rätt bra för vissa patruller i början av förmiddagen för att sedan avta. Vissa stationer blev mycket vansklig för de första patrullerna. Sten Olle Åberg Sandviken gick i den patrull som fick snö vid skjutningen men det hindrade inte Sten Olle att sätta dit träffarna 35 av 36 träffar.
Han tappade en träff på 3:e station en sjättedel i profil. Här var snöröken så pass stor att det var mycket svårt att se figuren. Det blev ändå 5 träffar här för Sten Olle det var andra skyttar som såg sämre och tappade mera träffar. Sten Olle tog av bara farten även hem Gästrikemästerskapet.
Det var Kjell Johansson Hofors eller Olle Gabrielsson Romme som alla väntade på att de skulle dra det längsta strået. Men som lite då och då så sätter Sten Olle Åberg dit träffarna och då blir de andra efter i protokollet.
Per Ernstsson Stora Skedvi tog silvermedaljen på 35 träffar och Leif Jonasson Sveg blev bronsman med 34 träff.
I klass 4 vann Rolf Sundberg Hofors på 32 träffar. Tomas Granlund hade till idag dammat av bössan efter ett lite längre uppehåll. Av detta så syntes det inte något av för han pangade in 32 träffar även han och blev tvåa. Även Stefan Burghardt från Södreala har varit borta från fältskyttestigarna ett tag men sköt ändå 31 träff och tog tredje platsen i klass 4.
I gubbklassen så var det Sune Påhls Rättvik som vann på 33 träff före Börje Forsberg Östhammar och Tjoffa Hedlund Fagersta med båda 31 träffar. I äldre veteranklassen segrade Jalle Hellbom Järbo på 34 träffar.
Andreas Halfvars Hofors vann klass 17 år med 30 träff.

Målen denna dag:
1 1/8 273m
2 C35 310m
3 1/6 P 340m
4 Tunna 475m
5 S25 350m
6 L1 260m

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Sten-Olov Åberg