Sten Olov Åberg i storform.
Fältskytte i Bobygden Delsbo 18 mars 2007

Sten Olov Åberg Sandviken är tydligen i sin livs form just nu. I helgen sopade han hem förbundsmästerskapet i fältskytte uppe i Bobyggden med 33 träffar dagens högsta resultat.
Det blev en dramatisk tävling som var nära att få ställas in på grund av ett kraftigt snöoväder.
Fältskyttepatrullerna startade men efter en timme fick tävlingen avbrytas. Skyttarna fick göra ett uppehåll på 4 timmar då hade snöfallet avtagit så det gick att se målen i terrängen igen.

Sten Olov började med att tappa två träff på första målet så han blev mycket missmodig.
Rätt avstånd på ”Bössan” och minimal vind så satt hans träffar och flera med honom uppe i toppen av figuren. Kan ha varit för att vi sköt över isen på en sjö och bogvallen på kulan pressade upp träffarna.
Men sedan så blev det idel full pott 6 träff på de fyra nästkommande figurerna. Sista station B 45 uppe på berget i rak motsol tappade Sten Olle också en träff men de 5 som gick i figuren satt inom en 5 krona fast avståndet var 460 m.
Silver tog Kjell Johansson Hofors med 31 träff och bronset gick till Rolf Nordkvist Järbo också med 31 träff.
I veteranklassen så segrade Nils Johansson Hanebo på 30 träff med Bernt Åhlund Sandviken på andra plats 29 träffar. Brons till Anders Granlund Järbo med 28 träff.

I klass 3 segrade Michael Eneberg Sandviken på 26 träffar och i klass 17 år segrade Andreas Halfvars med 19 träff.

Sten Olle Åberg vann även klubbmästerskapet för Sandvikens Skyttegille med sina 33 träffar på silver plats kom Bernt Åhlund med 29 träffar och bronsmedaljör för första gången blev Michael Eneberg med 26 träffar.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Förbundsmästare StenOlle Åberg