Ingen av Gävleborgarna lyckades bra i XW-knallen
Fältskytte i Hofors till Långshyttan 19 feb 2006

I helgen så gick den 4:e XW-knallen av stapeln utan att någon Gävleborgare fick någon direkt framskjuten placering. 10 stationer att skjuta så tog det ca 4 timmar att åka runt och skjuta 60 skott En fullpoängare 60 träff blev det i klass vet. 66 genom Urban Fjällström Rosersberg. Även om han sköt bara i liggande så var det ett bra resultat.

Av elitgänget så var det inte mindre än 6 stycken 59 träffare. Längsta strået drog Per Ernstsson Stora Skedvi samt Patrik Johansson Romme som båda hade 9 innerträffar. Hans Hägglund Skultuna tog bronset med 59/7 träff. Av Gästrikarna så hade Kjell Johansson Hofors och Sten Olle Åberg 57 träff och fick med detta placeringarna 13 resp. 15:e plats.

I klass 4 Vann Teddy Elm Rättvik på 59 träffar. Bästa Gävleborgare där var Helena Jansson Söderala med 52 träff och en 9:e plats.

Veteran 66 så kom ”Jalle” Hellbom in på en 4:e plats med 55 träff. Jalle har ett jätteflyt i skyttet numera och är alltid med i toppen och kämpar. Kalle Sedvall Valbo startade sin tredje tävling för året och fick till ett bra resultat med 53 träff och en 5:e plats.

I klass 1 har Michael Eneberg Sandviken varit på första plats men fick idag stryk av en Karlstadstjej som hade 51 träff mot Mickes 49 träffar Det är inte fy skam att bli tvåa för det var ingen lätt tävling.

Vissa stationer var svåra för att figurerna var placerade på max. avstånd och så kom det lite snö som försämrade sikten. Dagens mål finns på resultatredovisningen

Ref. Lars-Erik Björk

Jalle han blir bara bättre och bättre 5:e plats i helgen med 55 träff