Rolf gjorde en riktig ”Bragd”
Haraker Fältskytte Trettondags träffen 2006

Skultuna och Harakers Skf stod som värdar för Trettondagsträffen och det kom över 200 skyttar till start. Det var en mycket fin fältskyttestig som bjöds med perfekt väder och vindstilla därför blev det också höga resultat överlag. Elit klassen vanns av Lars Lindgren Fagersta före Stefan Sjöberg Rättvik och Kjell Hansson Västerås. Alla sköt fullt 36 träffar. Sten Olle Åberg Sandviken kom in på 15 plats med 34 träffar.

Övriga skyttar från Gävleborg var det Rolf Sundberg Hofors som stod för bästa skyttet med 35 träff av 36 möjliga. Resultatet var en normal prestation av en bra skytt men med tanke på att Rolf satt i rullstol för två år sedan han fått ett svårt diskbrock var det en riktig bragd att bara komma tillbaka på tävlingsbanan. Rolf vann klass 4.

I klass veteran 66 så var det återigen Jalle Hellbom Järbo som är i stöten ordentligt. ”Jalle” sköt fullt 36 träff och blev 4:e man på detta i klassen .

Sandvikens nya skytt Michael Eneberg debuterade på tävlingsbanan och han vann klass 1 på 28 träffar. Det var nära att starten gick om intet för Micke. Dagen före så berättar han att kornet gått av och när nytt korn monterats så slår ”Bössan” 7dm till höger och det var för mörkt att skjuta in geväret.

Det är inte skjutjust förrän kl. 9 på morgonen och vi hade skjuttid 10.30 med 1,5 timmars bilresa så vad gör vi. Ringer till Heby Skf och får lov att låna banan på morgonen. Lasse Björk pulsar iväg till blinderingen med skruvdragare och figur Sten Olle Åberg och Micke till skjutvallen. När figuren är uppe så smäller det till vänster. Mobiltelefonsamtal, ta tillbaka ett varv till höger. Pang igen. En tvåa till vänster. Mobiltelefon, Skruva 1 dm till höger. Pang en fyra. Mobiltelefon, Packa ihop nu du är inskjuten. Snöpulsning tillbaka till bilen. Iväg och vi kommer till starten 10 minuter före upprop. Det var ju bra. Micke vann sin klass, Lasse Björk blev 12:a med 33 träff och Sten Olle 15:e på 34 träff. Laget blev 13:e lag på 95 träff samma som Hofors så vi gjorde ett bra dagsverke

Ref. Lars-Erik Björk

Jalle Hellbiom sköpt fullt och Michael Eneberg vann klass 1 Bästa Gävleborgare