Kjell bästa Gävleborgare på nytt
Hebyträffen 22/1-2006

Heby skytteförening anordnade den s.k. Hebyträffen som blivit en av Sveriges största tävlingar för fältskytte. Hela 268 skyttar kom till start i tävlingen. Strålande solsken nästan vindstilla med 15 minusgrader så avgjordes tävlingen till allas belåtenhet.

Arrangörerna lyckades med att få till en fältskyttestig där ingen av storskyttarna klarade av att skjuta fullt. Överlag hade skyttarna låga träff resultat mot vad som är brukligt. Tydligen är vi skyttar för dåliga på avstånds bedömning eftersom vi inte ser när figurerna är placerade lite längre bort än vad det brukas normalt och då blir det bommar.

Tävlingens bästa resultat kom av en klass 4 skytt Peter Skoglund Haraker med 35 träffar. Elitklassen vanns av Jan Regnbrand Lidingö med 34 träff följd av Hans Hägglund Skultuna och Bo Winqvist Rommehed på 32 träff. Kjell Johansson Hofors sköt åt sig en 6:e plats med 31 träffar och blev därmed bäste Gävleborgare. Sten Olle Åberg Sandviken kom på 8:e plats med 29 träff.

Klasseger blev det i veteran 66 genom Kristofer Wiking som i år tävlar för Valbo med 32 träffar. Klass 1 vanns av Michael Eneberg Sandviken på 24 träffar. ” Micke” går framåt värre det var andra vinsten på lika många tävlingar för honom. Största klassen med 60 deltagare var veteran .56 och här tog Bernt Åhlund en 6:e plats med 28 träffar. Emil Edin Österfärnebo blev trea i klass 3 med 22 träff.

Ref. Lars-Erik Björk

Kristofer Wiking vann klass vet 66 Kjell Johansson bästa Gävleborgare