Claes räddade kvar vandringspriset i Sandviken ”liggen”
Banskytte 300m i Sandviken den 31 augusti 2008

Sandvikens Skyttegille anordnade i helgen Sandvikens öppna mästerskap på gevär liggande  300 meter i den avslutande tävlingen för banskyttarna.
Den här gången så kom deltagarna även från alla våra grannlän till start så det blev en riktig trevlig avslutning på banskyttet.
Örjan Bergström Delsbo/Bjuråker hade två inteckningar på raken i vandringspriset och sköt även i år mycket bra och startade i finalen på bana 3 med 242 p. Ytterliggare två man hade samma poäng inför finalen nämligen Sven Olsson Falun och Claes Gustavsson Hofors. Även Sten Olle Åberg Sandviken hade tätkänning med 241 p.
Alla trodde att nu ryker priset på nytt till Bjuråker eftersom Örjan brukar vara säkerheten själv i finalskyttet.
Detta satte nu Claes Gustavsson stopp för genom att skjuta fenomenala  50 + 50 p i finalen. Claes inte bara säkrade att vandringspriset blev kvar ytterliggare ett år utan han utklassade sina medtävlare ordentligt genom att vinna på poängen 342p.
Sten Olle Åberg Sandviken tog silvret med 338 p en poäng mer än vad Örjan Bergström fick ihop till bronspengen.
I ungdomsklassen blev det en riktig rysare Madelene Bergfelt Malung och Charlie Stålnacke Hofors hade samma poäng 237 inför finalen.
Men väl i finalen så  var det Chalie som visade var skåpet skulle stå. Han pangade in hela 98 p i finalen och slutade på 335 p. Madelene tog silvret med 329 p och bronsplatsen fick till
Faluns Andreas Olsson som hade 317 p.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

Claes Gustavsson totalsegrare i liggen 2008
Medaljörer i Sandviken liggen fr. v.
Sten-Olov Åberg 2:a, Claes Gustavsson 1:a, Örjan Bergström 3:a
Medaljörer i Sandviken liggen ungdomar fr. v.
Charlie Stålnacke 1:a, Madelene Bergfeldt 2:a, Andreas Olsson 3:a