Örjan försvarade sin titel.
Banskytte i Sandviken 12 augusti 2007

Sandvikens Skyttegille anordnade sin tävling ”Öppna liggmästerskapet” i helgen.
Det är andra året som tävlingen går och förra årets segrare Örjan Bergström Delsbo/Bjuråker tog hem segern även i år med rekordpoängen 343 p
Det hade letat sig hela 40 skyttar upp till Gillets banor vis Stigen. Deltagarna kom från Malung i Väster till Delsbo i norr.
Trots att det var regndis med ett riktigt lågtryck så gjorde att krutröken blev kvar mot marken och skymde sikten för skyttarna så blev det rekordpoänger.
Till årets tävling kom det bara 2 jägare eftersom Jakt SM gick av stapeln i Bollnäs samma dag. Det var otur att tävlingarna kolliderar men arrangörs klubben kör klassen även nästa år.

Örjan Bergström Bjuråker blev på nytt mästare efter en stark skjutning.
Han började i regndiset med 145 p på de första 15 skotten och sedan sköt han fullt 100p i mellanserien för att sedan i finalen klämma i med 48 plus 5o poäng i de avslutande skotten som har öppen markering på varje skott.
Med sådana poänger är det svårt för de andra att hänga med även om Janne Erikson Bjuråker och Stefan Burkhart Söderala försökte men fick se sig besegrade av segraren med 2 poäng för Janne och tre poäng för Stefan.

I lägre klassen 15 år sågs en kommande storskytt i Charlie Stålnacke från Hofors. Bara 12 år och sin andra tävling med storbössan men skjuter som en hel karl. Han klämde in serierna 46, 49, 48 i mellan serien så blev det 47 och 46 p. Totalt 236 p. Det var bara 15 talet seniorer som straffade detta rsultat.
Det här blir en skytt som vi kommer att få höra talas om flera gånger. Hans Cotch Kjell Johansson Hofors går bara runt och myser. Han kan tänka sig en ny fältskytt i detta ämne..

I jägarklassen var det bara två skyttar som ställde upp men resultatmässigt var det höga resultat.
Segraren Per Ola Forsberg från Kilafors visade hur man hanterar en bössa.
Efter serierna 47, 50, 49 och mellan serier på 48 + 49 så var han i klass med Elitskyttarna. Han hade bara 2 p upp till Örjan Bergströms resultat som ledde tävlingen.
Nu fick vi skyttar på tafsen som jämt sagt att en jägare kan inte skjuta det är mest bara skrävel.
Det bevisade nu Per Olov att nog finns det skyttar även bland jägarna också.

Resultat

Ref. Lars-Erik Björk

BildSaknas
Suverän segrare Örjan Bergström med 343p